Ocjena: 6.4/10
Ocjena korisnika: 7/10
(2 glasova)

OPIS

Dok mještani jednog grada na Divljem zapadu vješanjem žele kazniti pljačkaša Braddocka (F. Meniconi), u posljednji trenutak u pomoć mu priskoče kompanjoni, Randall (R. Dana) i Laglan (M. Righi). Oslobodivši svog šefa, Randall i Laglan zajedno s njim pobiju ostale pripadnike njihove bande, nakon čega se s opljačkanim novcem u pratnji Braddockove djevojke Shelley (D. Igliozzi) odluče skloniti u naizgled sasvim napušteni gradić. Dok u plastu sijena skrivaju svoj plijen, Braddocka i ostale promatraju budne oči starice Molly Warner (V. Gioi), jedine preostale stanovnice gradića. Sve će se dodatno zakomplicirati kad u gradić stignu Benny Hudson (L. Ward) i Judy Mary (M. Silva) kojoj je Benny pomogao u pustinji...

Atraktivan i zabavan špageti vestern drugi je od četiri žanrovski srodna projekta koja je pod pseudonimom Amerigo Anton tijekom karijere realizirao scenarist i redatelj Tanio Boccia ("Macisteova pobjeda", "Samson protiv pirata"). Posrijedi je tipičan špageti vestern, nezahtijevan i ne osobito ambiciozan ali ipak uspio film koji se čvrsto pridržava žanrovskih obrazaca, koji obiluje akcijom i prepoznatljivim ikonografskim detaljima te koji se drži jednim od zanimljivijih naslova u opusu Tonia Boccie. Zlatno razdoblje špageti-vesterna trajalo je od sredine 60-ih do sredine 70-ih godina prošlog stoljeća. Prepoznatljivi su po prenaglašavanju općih mjesta, mitskih odrednica i žanrovskih konvencija vesterna, minimalističkim redateljskim prosedeima i čestim posezanjima za hipertrofiranim nasiljem. U glavnoj ulozi nastupa L. Ward ("Udaljena truba" Raoula Walsha, "Hombre" Martina Ritta), koji će s redateljem surađivati na također špageti vesternu "Znao je samo ubiti", a njegovi su partneri R. Dana ("Kleopatra", "Žena sokol"), F. Meniconi ("Pazi eksploziv", "Veliki dvoboj") te M. Silva ("Grobovi nemrtvih") i D. Igliozzi ("Crna duša" Roberta Rossellinija).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.