poster

Djevojka iz Monaka

La fille de Monaco (2008)

drama, komedija | Francuska
Režiser: Anne Fontaine
Pink World Cinema | 14. 4. 2024. | 09:03

Ocjena: 5.8/10
Ocjena korisnika: 6/10
(2 glasova)

OPIS

Sredovječni Bertrand Beauvois (F. Luchini) uspješan je francuski odvjetnik koji po nalogu utjecajnog biznismena Louisa Lassallea (G. Cohen) u pratnji tjelohranitelja Christophea Abadija (R. Zem) stiže u Monako. Abadija je Bertrandu dodijelio Lassalle, a odvjetnikov je zadatak pred sudom zastupati biznismenovu majku Édith (S. Audran) koja je ubila bivšeg ljubavnika. Kad susretne privlačnu Audrey Varella (L. Bourgoin), površnim vezama sklonu voditeljicu vremenske prognoze, Bertrand se neočekivano u nju snažno zaljubi. Iako se čini da je ljubav obostrana, i da Audrey vjeruje kako bi s Bertrandom mogla ostvariti bolji i ljepši život, brižni Christophe odvjetnika upozori da se drži podalje od djevojke. Christophe je nekad bio u vezi s Audrey prema kojoj još uvijek nešto osjeća, i boji se da bi ona mogla loše utjecati na Bertranda i na njegovo sudjelovanje u procesu....

Godine 2009. nominirana za prestižnu francusku filmsku nagradu César u kategorijama najboljeg sporednog glumca (Roschdy Zem) i glumice koja najviše obećava (Louise Bourgoin), intrigantna i vrlo zanimljiva humorna drama "Djevojka iz Monaka" jedan je od ambicioznijih projekata u dosadašnjoj karijeri scenaristice i redateljice Anne Fontaine (Kemijsko čišćenje, Nathalie...). Fontaine je darovita autorica koja će iste godine ključnu afirmaciju doživjeti režijom nagrađivane biografske drame "Coco prije Chanel", za Oscara za najbolju kostimografiju nominiranog ostvarenja s Audrey Taoutou u naslovnoj ulozi. Njezin današnji film je stilizirano, emotivno, sigurno režirano, dojmljivom fotografijom Patricka Blossiera (Ludi grad, Sobarica s Titanica, Crveno svjetlo) snimljeno i odlično glumljeno ostvarenje koje spretno s ironijskim odmakom iskorištava stereotipe o Monaku kao o hedonističkoj i razmjerno egzotičnoj destinaciji u kojoj su moguće i bajke. Uz suradnju koscenarista Benoîta Graffina (Lijepe laži), autorica se i ovdje bavi nekima od svojih omiljenih tema poput kobnih ljubavnih veza. U glavnoj ulozi nastupa karakterni glumac F. Luchini (Pukovnik Chabert, Žene sa šestog kata), a njegovi su ravnopravni partneri R. Zem (Stazom smrti, Hladna istina), L. Bourgoin (Mali Nicolas, Pustolovine Adele Blanc-Sec) i S. Audran (Nevjerna žena, Mesar, Babettina gozba), nekadašnja supruga glasovitog Claudea Chabrola.

Slike

Djevojka iz Monaka

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.