OPIS

Gilles (A. Martin), fin, pristojan, načitan i predan znanstvenom radu, na prvi pogled se zaljubi u Guylaine (G. Tremblay), kao i ona u njega. Ona pripada različitom društvenom krugu od njega, radi kao šankerica u ne baš otmjenom dijelu Montreala i ima brata Boba (G. Boudreault) koji radi za gangstera Matronija (P. Lebeau). Kad upozna Gillesa, poželi se vratiti u školu, što njezinog brata Boba i čudi i ljuti. Nekako u to vrijeme dvojica propalica ukradu nešto što pripada Matroniju i zbog čega bi on mogao odgovarati pred još većim i strašnijim gangsterom, Boydom. Guylaineina prijateljica Linda zna imena te dvojice, zapiše ih na papir i kuvertu s papirom ostavi kod mame. Tu kuvertu Bob bi trebao predati Matroniju, no pretuku ga da se ne može ni pomaknuti, pa delikatan zadatak suočavanja s Matronijem pada na uglađenog i nejakog Gillesa...

Ova zabavna kriminalistička komedija bila je zapažena zbog odličnog scenarija, za koji je bila nominirana za nagrade Genie i Jutra, a za nagradu Jutra bili su nominirani i redatelj i četvero glumaca: G. Tremblay, P. Lebeau, G. Boudreault i M. Guérin.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.