poster

Misteriozna smrt Nine Chereau

THE MYSTERIOUS DEATH OF NINA CHEREAU (1988)

horor, drama, triler, misterija | Francuska, SAD
Režiser: Dennis Berry

Ocjena: 4.0/10

OPIS

Dr. Martin Bennet (S. Renderer) mlad je liječnik bez mnogo praktičnog iskustva, no siguran je u svoju procjenu duševnog stanja pacijentice Ariel Dubois (M. Adams), koja je zatvorena prije više godina zbog toga što je kao osamnaestogodišnjakinja navodno ubila svoju najbolju prijateljicu Ninu Chereau, te zbog monstruoznog načina izvršenja zločina proglašena ludom.

Dr. Bennet je tako uvjeren u svoju procjenu da podnosi zahtjev komisiji koja ima pravo osloboditi pacijenta ako dobije dokaz da je pacijent izliječen. No, komisija odbije, a Ariel, koju pokušava napastovati bolnički čuvar, uspije raniti i onesvijestiti napasnika i pobjeći. Bježeći pred sumnjičavim policajcem pozornikom, Ariel uleti u antikvarnicu. U istoj će antikvarnici dr. Bennet, koji ide Arielinim tragom, čuti za legendu o Elizabeth Bathory, ženi koja je živjela prije 400 godina i koja je u povijesti zapamćena kao ženski Modrobradi, a ubila je šesto mladih djevojaka, vjerujući da će je njihova krv zauvijek sačuvati mladom i lijepom. Vjeruje se da je Elizabeth Batory još živa. Dr. Benneta trag vodi do Arieline majke Suzanne (A. Stewart), mladolike, lijepe i hladne žene, koja ne želi ni čuti za svoju kćer...

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.