Ocjena: 5.9/10
Ocjena korisnika: 7.7/10
(9 glasova)

OPIS

U Brooklynu mladića iz ortodoksne židovske zajednice prijatelj s vezama u izraelskom narkokartelu nagovori da postane diler ecstasyja. Priča je inspirirana stvarnim događajima iz svijeta međunarodne trgovine drogom kasnih 90-ih.
"Židovska veza" inspirirana je stvarnim događajima iz kasnih devedesetih kada su hasidske židove unovačivali kao mazge za švercanje ecstasyja iz Europe u SAD. Sam Gold (Jesse Eisenberg), mladi hasid iz ortodoksne bruklinske zajednice, nevoljko slijedi put koji mu je obitelj odabrala, čekajući ugovoreni brak i učeći za rabina. Šarmantni susjed Yozef Zimmerman (Justin Bartha) osjeti Samov otpor i predloži mu da transportira "lijekove" za Jackieja (Danny A. Abeckaser), izraelskog dilera, i njegovu djevojku Rachel (Ari Graynor). Sam šefovima brzo pokaže svoje poslovne vještine te ga oni smjesta uzmu pod svoje okrilje. Izložen uzbudljivom i oporom noćnom životu Manhattana i Amsterdama, Sam počinje tonuti sve dublje u štetan način života, eksperimentirajući s ecstasyjem i zaljubljujući se u Rachel. Kako posao raste, Samov dvostruki život počinje razdirati njegovu obitelj, a zajednica posumnja u njegove ilegalne aktivnosti. Sam polako postaje svjestan fasade iza lake zarade i zabave. Uhvaćen između života krijumčara i povratka Bogu, Sam odlazi u bijeg, prisiljen donijeti fatalnu odluku koja bi mogla ugroziti cijelu operaciju.

Slike

Životno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršćeŽivotno raskršće

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.