Ocjena korisnika: 9.3/10
(6 glasova)

OPIS

Nenad Barenić rođen je u Zagrebu 1972. Živi u Vukovaru, oženjen je i otac četvero djece. Zaposlen je u MUP-u RH, PU Vukovarsko-srijemskoj, gdje izrađuje foto-robote počinitelja kaznenih djela i neslužbeno glasi za najboljeg hrvatskog crtača foto-robota.
Ovaj zaljubljenik crtanja i slikanja okušao se u brojnim tehnikama likovnog izražavanja, stvaranju stripova, ilustriranju u tiskovinama i dokumentarnim filmovima, oslikavanju vozila "air brush" tehnikom, konstruiranju i oslikavanju ribolovnih varalica. Ovo su samo neki od vidova Barenićevog likovnog stvaralaštva.
Dobitnik je nekoliko nagrada za svoje stripove, te za ilustracije knjiga i časopisa. Član je Udruge likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Hrvatske (ULUPUH-a).
Umjetnost i svu slojevitost likovnog izraza Nenada Barenića najlakše je doživjeti gledajući dokumentarac "Život sa slikama".

Slike

Život sa slikamaŽivot sa slikamaŽivot sa slikama

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.