OPIS

'Kelti' su navijačka skupina nogometnog kluba Bilogorac iz sela Veliko Trojstvo. Osim što su jedina organizirana navijačka skupina u prvoj Županijskoj ligi njihova je posebnost u tome što članovi nisu mještani sela već građani Bjelovara, grada udaljenog 10 kilometara. Iako u Bjelovaru postoji nogometni klub koji je u višem rangu natjecanja, ovi zaljubljenici u nogomet svoje su simpatije poklonili Bilogorcu. Film tijekom jedne sezone prati priče petorice istaknutijih navijača: Gogolja, Skolsa, Bubija, Čaleta i Mataka. Ispostavilo se da je sezona koju film prati bila povijesna za klub i Kelte jer su dogurali do finala Županijskog kupa u kojem su na vlastitom terenu igrali protiv Bjelovara.
Kroz naše likove upoznajemo se s monotonijom života u malom gradu, problemom nezaposlenosti odnosno napredovanja u poslu, ali na prvom mjestu s nedostatkom društvenog sadržaja. Film pokazuje odgovor jedne generacije na provincijski društveni kontekst. Osim što su odgovor pronašli u velikim količinama alkohola, svoje su vrijeme usmjerili prema lokalnom seoskom klubu. Film paralelno prati osobne priče protagonista u njihovim svakodnevnim situacijama: kod kuće, na poslu, u kafiću i njihova zajednička vikend druženja uz Bilogorca: na stadionu u Velikom Trojstvu, od pripreme transparenata i nabavke baklji do organiziranja gostovanja, odnosa s upravom i igračima.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.