OPIS

Drama o odrastanju. U šumama Alabame, bez gotovo ikakvih civilizacijskih stečevina, jedanaestogodišnji Moon (J. Bennett) živi sa svojim ocem Oliverom Blakeom, pustinjakom koji je ostao bez žene i smatra vladu najgorim ljudskim neprijateljem. Strahu od zakona naučio je i Moona. Spavaju u spilji, hrane se voćem, ribama koje ulove i povrćem koje uzgajaju, a višak prodaju u trgovini. U jednoj nesreći na rijeci otac se ozlijedi i uskoro umre od otrovanja, a dječak ga sam pokopa.
Ne uspijeva se dugo skrivati od vlasti, mjesni ga šerif uhvati i otpremi u sirotište.
Moon je drugačiji od svih: nikad nije vidio gaćice, ne zna što je tuširanje i ne želi spavati u zatvorenom prostoru. Tako počinje odrastanje malog Moona Blakea...
Za ulogu Moona daroviti Jimmy Bennett bio je nominiran za nagradu Young Artist. Ovaj izvrstan film gledatelja ne ostavlja ravnodušnim, jedan od onih filmova koji mogu i rasplakati i nasmijati i koji s podjednakim uživanjem mogu gledati i djeca i odrasli.

Slike

Moon iz Alabame

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.