Ocjena korisnika: 1/10
(2 glasova)

OPIS

Ruth (S. Mathis) je u invalidskim kolicima. Multipla skleroza zahvatila joj je noge. Kad baka s kojom živi iznenada umre, njezina je rodbina smješta u dom za rehabilitaciju hendikepiranih, što je samo ljepše ime za nužni smještaj za one koji nisu sposobni za samostalan život, a obitelji su ih se odrekle. I za one koji nemaju novca za bolji život. Ruth domu daje ime Freak City, Grad čudovišta. Ogorčena na svoju bolest i na svoju rodbinu, na život, Ruth se ne želi zbližiti ni sa kim u domu, pa ni sa svojom cimericom Cassandom (M. Matlin), blago retardiranom, dobroćudnom i plemenitom djevojkom. Zbliži se jedino sa slijepim Lennyjem (J. Silverman), i to zato što od njega žica cigarete, ali brzo upoznaje i sebi najsličnijeg među stanovnicima doma, Cala (P. Skarsgaard), mentalno zdravog ali oduzetog dečka, koji joj priča priče iz Danteovog Pakla i sprema se za koledž...

Film je bio nominiran za godišnju nagradu za scenarij, koju dodjeljuje udruženje američkih pisaca, a osim potresne, izvrsno napisane drame u filmu nastupa niz odličnih glumaca. Film je režirala Lynne Littman, autorica poznata po dokumentarcima (1976. godine osvojila je Oscara za dokumentarni film Number Our Days) i TV filmovima.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.