OPIS

DANILO BATA STOJKOVIĆ je glumačku karijeru započeo u Jugoslavenskom dramskom kazalištu 1959 , a 1962 u Ateljeu 212. Publika ga je posebno zavoljela u”Zvezdara teatru”, u ulogama koje je Dušan Kovačević pisao za njega. Neke od svojih najboljih uloga ostvario je s redateljem Slobodanom Šijanom, a bio je najuspješniji kada je radio po scenarijima Dušana Kovačevića.
„KO TO TAMO PEVA“ je bio veliki kritički i komercijalni uspjeh i osvojio je dvije nagrade na filmskom festivalu u
Montrealu. Ujedinjujući svoj talent sa talentom Dušana Kovačevića, Bata Stojković je 1984. godine izveo po mnogima svoju najbolju ulogu u filmu „BALKANSKI ŠPIJUN”. Dušan Kovačević, njegov “osobni pisac”, je jednom prilikom rekao: "Ne znam je li itko volio kazalište kao Bata. Prije početka svake predstave ulazio je u garderobu maksimalno dotjeran, sa pažljivo odabranom kravatom. Govorio je: "Dobra večer djeco, za vas sam se uredio, svaka predstava je za mene praznik i ja joj na ovaj način odajem počast.

Scenarist:
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.