Ocjena: 8.1/10
Ocjena korisnika: 9.8/10
(5 glasova)

OPIS

Dokumentarni film o Georgeu Harrisonu, najsamozatajnijem članu slavnih Beatlesa. Ovim filmom Scorsese je ušao u najsitnije detalje Harrisonovog života zahvaljujući glazbenikovoj udovici Oliviji koja je otvorila obiteljsku arhivu fotografija i video materijala, ali i svoju dušu. Film nosi gledatelje na muzičko i duhovno putovanje koje je bilo život Georgea Harrisona, velikim dijelom ispričanim i njegovim riječima. Rezultat je izuzetno dirljiv i pogodiće svakog gledatelja na jedinstven i individualan način.
Predmet beskrajne opčinjenosti i obožavanja od svoje 17. godine, George Harrison javnosti se predstavio kao član Beatlesa, jednog od najomiljenijih bendova u povijesti. S njima je putovao posvuda, upoznao svakog i dosegao bogatstvo i slavu o kakvima većina može samo sanjati. S 22 godine shvatio je da materijalni uspjeh nije dovoljan. "Vrlo rano postali smo materijalno bogati i shvatili da to nije sve, da nešto svejedno nedostaje." Preko prijateljstva s Ravijem Šankarom i putovanja po Indiji George se počeo sve više zanimati za indijsku glazbu i filozofiju. Do kraja života bavio se meditacijom. Dosad neviđenim snimkama iz djetinjstva Georgea Harrisona, iz vremena provedenog s Beatlesima, usponima i padovima njegove samostalne karijere, kao i vrhuncima i patnjama u njegovom privatnom životu, oskarovac Martin Scorsese prati Georgeov život od rođenja 1943. do smrti 2001. godine.
Unatoč epskom opsegu ovaj je film vrlo osoban. Ringo Starr, Eric Clapton, Paul McCartney, Yoko Ono, Olivia i Dhani Harrison te mnogi drugi otvoreno govore o mnogim Georgeovim talentima i proturječnostima te njihovom zajedničkom životu.

Slike

George Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetuGeorge Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetuGeorge Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetuGeorge Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetuGeorge Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetuGeorge Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetuGeorge Harrison: Umjetnik u materijalnom svijetu

Recenzije


Recenzirao/la hymie
srijeda, 28. decembar 2022. 01:48
Martin Scorsese has throughout his career, made several labour of love documentaries mainly on the subject of another of his passions: music. In this one his focus is on "the quiet" Beatle.

Harrison was always seen as completely secondary to Lennon and McCartney. However, in this film , Scorsese shows the complexity of his character. We see his very important contribution to The Beatles, not only through his own songwriting, but also the elements that essentially made many of the... (više)
Lajkuj recenziju
0 komentara

PREPORUKE
  • Pavarotti (2019)

    image
    Filmski tim koji nam se predstavio hvaljenim dokumentarcem „The Beatles: Eight Days a Week“ donosi nam svoj novi dragulj - „Pavarotti“, fantastičan film koji diže...
  • Eric Clapton: Život u 12 taktova (2017)

    image
    Intimna, razotkrivajuća glazbena odiseja o životu i karijeri gitarističkog virtuoza Erica Claptona, koji su ispričali upravo oni koji ga najbolje poznaju,...
  • Tina (2021)

    image
    Moćan i inspirativan dokumentarac o jednoj od najvećih ikona u povijesti glazbe: Tini Turner. Njezin put do superzvijezde neosporna je priča o trijumfu nad nedaćama.
  • Whitney (2018)

    image
    Whitney Houston glazbena je umjetnica koja je srušila najviše rekorda u svijetu glazbene industrije – prodala je više od dvjesto milijuna ploča, osvojila sedam...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.