OPIS

Film je strukturiran mozaično i sastavljen je od pet cjelina. U prvoj, "Film o filmu", ljudi različitih profesija govore o tome kakav bi film o slikarici trebalo napraviti.
U drugoj cjelini, "Film za producenta", navode se osnovni biografski podaci o slikarici. U trećoj, "Film za scenarista", na klasičan se način, uz predstavljanje slika i popratni tekst, govori o slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović, a u četvrtoj, "Film za autora TV filma", prikazan je pristup drugog redatelja istoj tematici. U posljednjoj cjelini, "Film za Nives", pokušava se prići slikarstvu Nives Kavurić-Kurtović na nov način. Izdvajajući samo tretman ruke u njezinom slikarstvu, upotrebom trika i potpune animacije, pokušava se naći nov, filmu primjeren činitelj u umjetnosti Nives Kavurić-Kurtović.

TRAJANJE: 20 min

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Indijski divlji leopardi (2020)

    image
    Sa snimateljem divljine Sandeshom krenite u izazovne i izolirane indijske predjele kako biste otkrili kako žive tajnoviti leopardi.
  • Deset stvari koje morate znati o budućnosti (2017)

    image
    Ovaj program bavi se problemima koji će u budućnosti promijeniti način na koji živimo. Umjesto da se oslanja na pisce znanstvene fantastike, matematičarka Hannah...
  • Isušivanje Alcatraza (2017)

    image
    Najnovijom tehnologijom specijalnih efekata isušujemo vode oko Alcatraza i pokazujemo zašto se iz ozloglašenog otočkog zatvora nije moglo pobjeći.
  • Beuys (2017)

    image
    Joseph Beuys, čovjek sa šeširom, filcom i masnoćom. Trideset godina nakon njegove smrti jasno je da je bio vizionar ispred svog vremena. Bio je prvi njemački...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.