Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 6.7/10
(3 glasova)

OPIS

Drama. Christina (S. Testud) može pokretati još samo mišiće lica. Mlada je i, da nije bolesti, bila bi puna života. Željna je života kakvim žive njezini vršnjaci, zavidna onima kojima je dostupno sve ono što ona ne može imati. Polazi na hodočašće u Lourdes, ispunjena nadom, iščekujući čudo... Ova drama snimljena je gotovo kao dokumentarni film, spore radnje, dugih kadrova, s junakinjom koja je jedna od mnogih na istome putovanju, s istom nadom, u istom restoranu na zajedničkom obroku, s pratnjom koja im je neophodna. Film je potresan upravo zato što je suzdržan i bez patetike.
Film je osvojio više nagrada za scenarij i režiju (Austrija, Sevilla, Guldbagge, RiverRun...), a na festivalu u Veneciji autorica Jessica Hausner osvojila ih je čak četiri: Brian, FIPRESCI, SIGNIS i Sergio Trosatti), a bila je nominirana i za Zlatnog lava. Na Viennaleu u Beču i u Varšavi osvojila je glavne nagrade.
Vrlo je zapažena i također višetruko nagrađena izvrsna Sylvie Testud, koja je tako uvjerljiva u ulozi Christine da zaista vjerujemo kako gledamo dokumentarne snimke.

Slike

Lourdes

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.