Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasova)

OPIS

Jaclyn Smith glumi glavni lik Florence Nightingale u drami temeljenoj na činjenicama o engleskoj plemkinji iz 19. stoljeća koja je žrtvovala ljubav, zdravlje i privilegije aristokracije kako bi unaprijedila profesiju medicinskih sestara.
Priča je usredotočena na Nightingaleine početke pomaganja bolesnima, kada je usprkos tradiciji i obiteljskim željama odlučila obrazovati se za medicinsku sestru, profesiju koja se u to doba smatrala sramotnom za ženu njezina staleža. Također, bila je prisiljena odlučiti se između karijere i ljubavi prema uglađenom Richardu Milnesu (Timothy Dalton).
Odlučna poboljšati jadan položaj bolesnika – prvo kao nadstojnica u londonskoj bolnici, a zatim i kao medicinska sestra na bojnom polju za vrijeme Krimskog rata – postala je junakinja nacije zbog revolucionarnih promjena koje je uvela u britansku medicinsku skrb, a kraljica Viktorija odala joj je priznanje imenujući je glavnom nadstojnicom medicinskih sestara britanske vojske.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Zimski dvorac (2019)

    image
    Jenny je oduševljena kad njezina sestra Meg odluči održati zimsko vjenčanje u ledenom hotelu! A Meg želi spojiti Jenny s kumom Craigom, udovcem i samohranim ocem.
  • Povijest ljubavi (2016)

    image
    New York, 21. stoljeće. Leo, stari poljsko-židovski imigrant, živi s uspomenom na ljubav svog života. Unatoč bolnoj povijesti, on radosno kormilari životnim...
  • Divlji vrt (2015)

    image
    Od zelenih brežuljaka Irske do pustinjskih visoravni Afrike te do londonskog Chelseaja, DIVLJI VRT romantična je avantura temeljena na nevjerojatnoj istinitoj...
  • Balada o vojniku (1959)

    image
    “Balada o vojniku" (Ballada o soldate) je sovjetski dugometražni film iz 1959. godine u režiji Grigorija Čuhraja, sa Vladimirom Ivašovim i Žanom Prohorenko u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.