Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 7.6/10
(11 glasova)

OPIS

Film "Beogradski fantom" snimljen je po istinitom događaju iz 1979. godine. Krajem augusta te godine u Beogradu, mladić po imenu Vlada Vasiljević, ukrao je bijeli „porsche 911 S targa“ i deset noći uzastopno izluđivao tadašnju Narodnu miliciju svojim noćnim vožnjama. Bezuspješni pokušaji Narodne milicije da „Zastavama 1300“ i „Zastavama 101“ zaustave bijeli porše okupljali su na Slaviji svake noći sve brojniju publiku, čije simpatije su nepodijeljeno bile na strani Beogradskog fantoma, kako je narod prozvao misterioznog vozača. Činjenica da je baš u to vrijeme Josip Broz Tito bio u Havani na Samitu nesvrstanih izazivao je dodatnu tenziju u redovima milicije zbog straha od toga da su noćne vožnje možda namjerna provokacija.

Slike

Beogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantomBeogradski fantom

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.