Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 8.7/10
(3 glasova)

OPIS

Jedanaestogodišnji Andreu svjedok je posljednjih sekunda života jednog dječaka i njegova oca. Dječakova posljednja riječ bila je “Pitorliua”, ime tajanstvenog duha koji živi u šumskoj pećini. Lokalna policija istražuje slučaj tijela nađenih ispod litice u šumi, isprva ih proglasivši nesretnim slučajem, ali ubrzo promijeni odluku i proglasi ih ubojstvom. Glavni osumnjičeni je nitko drugi nego Andreuov otac Farriol.
Andreuov svijet se raspao. Njegov voljeni otac i heroj iščezne da bi se skrio od policije, a njegova iscrpljena majka prisiljena je dodatno raditi u trošnoj tvornici da bi preživjeli.
Da bi ga zaštitili, Andreua pošalju na farmu gdje su njegova baka i njezine kćeri, ratne udovice, pronašle vlastiti način da prežive teška vremena. Ondje se prvi put suočava s grubom realnošću zemlje u poslijeratnom razdoblju. Da bi se nosio s osjećajima straha i gubitka, on stvara vlastiti svijet mašte, sazdan od njegove menažerije ptica, lokalnih mitova i legendi te riskantnog, ali privlačnog prijateljstva s bolesnim dječakom koji zajedno s ostalim zaraženima stanuje u samostanu izoliranom od ostatka sela.
No Andreu ne može dugo bježati od stvarnosti. Kada policija jasno pokaže kako neće tražiti druge osumnjičenike, on odluči pronaći pravog ubojicu kako bi skinuo ljagu s očeva imena. Istražujući po najmračnijim seoskim tajnama, na svoj užas otkrije da “Pitorliua” i ostali mitovi za koje je vjerovao da su samo priče uistinu postoje, i da su njegovi najmiliji dio toga. Uviđa kako nitko nije čista obraza kad se zbog rata i siromaštva laže i gube moralne vrijednosti...

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.