Ocjena: 7.9/10
Ocjena korisnika: 8.5/10
(29 glasova)

OPIS

Sjajna drama My Name Is Khan, film koji je izašao 2010. godine, bazirana je na istinitoj priči. Utrošeni budžet filma je iznosio 12 miliona $, što ga uvrštava kao drugi najskuplji film indijske kinematografije svih vremena. Film je sniman u SAD-u i Indiji, a režirao ga je Karan Johar, koproducent Johar (Dharma Productions), Shakrukh Khan, (Red Chillies Entertainment) scenario Shibani Bathija, i Khan i Kajol. Muzički trio Shankar-Ehsaan-Loy je komponovao muziku za film. Kinematografiju je radio Ravi K. Chandran. Uloge tumače: Shakrukh Khan, Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy, Ron Perlman.

Priča se vrti oko Rizwana Khana, muslimana iz Borivalskog dijela Mumbai, koji pati od Aspergerovog sindroma (oblika visoko razvijenog autizma koji pojedincu utječe na socijalnu inteligenciju).

Slike

Moje ime je KanMoje ime je KanMoje ime je KanMoje ime je KanMoje ime je KanMoje ime je KanMoje ime je KanMoje ime je Kan

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.