poster

John John in the Sky

JOHN JOHN IN THE SKY (2000)

drama | SAD, Japan
Režiser: Jefferson Davis

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 6.1/10

OPIS

Otuđen od supruge i prisiljen skrbiti o svom maloljetnom sinčiću, razočarani John Clairborne (M. Letscher) odluči s dječakom otputovati u svoj rodni kraj na američkom jugu. Tijekom putovanja, prisjeća se svog djetinjstva i druge polovice 60-ih godina. Odrastajući uz grubog oca Johna (R. Travis) i nezaštićenu majku (R. Rosemont), dječak John John (C. Craft) tada je neprestano maštao o letenju i budućoj karijeri pilota. Dok mu je majka svakodnevno strahovala od suprugovih batina, i s najboljom prijateljicom Earlene (A. Ellis) planirala bijeg od kuće, John John je gotovo sve vrijeme provodio s dobrodušnom susjedom, mentalno pomalo zaostalom djevojkom Zeolom (R. Schwimmer). Odlučiši svom prijatelju pomoći u ostvarenju njegovih snova, Zeola je s John Johnom zdušno prionula konstrukciji primitivnog zrakoplova. Međutim, unatoč zadovoljstvu zbog dobro obavljena posla i skore proslave svog rođendana, Zeola je s vremenom počela primjećivati da se John John sve više udaljava od nje i zbližava sa svojim vršnjakom Vinceom (B. Orleansky)...

Debitantsko ostvarenje suscenarista i redatelja Jeffersona Davisa, za svoj rad nagrađenog na Heartland Film Festivalu i Method Festu, te na festivalu u Anchorageu, emotivna je, topla i dirljiva nostalgična drama obilježena južnjačkom sjetom. Riječ je o nenametljivom i ponekad crnohumornom osvrtu na život u patrijarhalnoj američkoj provinciji u vrijeme rata u Vijetnamu, još uvijek primjetnog rasizma i buđenja prvih seksualnih sloboda. Uz jasnu kritiku provincijskog mentaliteta i natruha obiteljskog nasilja, film razmjerno slojevito profiliranih karaktera i kompleksnih odnosa među protagonistima odlikuju i vrlo uvjerljivi glumački nastupi. U ulozi odraslog John Johna gledamo M. Letschera (Maska Zorroa, Bogovi i generali, serije Ellen, Joey), dobrodušnu Zeolu glumi R. Schwimmer (Twister, Amistad, Edtv, Oluja svih oluja, Odmetnuta pravda), za sporednu ulogu u ovom filmu nagrađena na Method Festu. U sporednoj ulozi nasilnog dječakova oca nastupa glasoviti country glazbenik i povremeni glumac R. Travis, a njegovu suprugu glumi R. Rosemont (Kongo, Prodavačica, serije Ekipa za očevid, Ally McBeal, Dva metra pod zemljom).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.