OPIS

Dugometražni dokumentarac koji daje intiman pogled na težak život Bernieja Shwatza, siromašnog buntovnika iz Bronxa i njegov nevjerojatan put do slave na kojemu je postao holivudska filmska ikona, Tony Curtis.
TONY CURTIS: ŽEĐ ZA SLAVOM osoban je i intiman uvid u život i karijeru jedne od posljednjih holivudskih filmskih ikona. Svojim buntovničkim stavom utjecao je na Elvisa Presleyja i Jamesa Deana, a zbog svoje frizure i šarmantnog, naočitog izgleda, Tony Curtis smatrao se jednim od prvih tinejdžerskih idola i seks simbola svog vremena. Njegova strastvena energija i šarm učinili su ga jedinstvenom figurom koja se sviđala svim generacijama i koja je nadilazila sve žanrove u širokom spektru upečatljivih uloga. Osim što istražuje stadije njegove šezdesetogodišnje filmske karijere, film se također dotiče i njegove hrabre političke odluke da razbije rasnu barijeru filmom "The Defiant Ones" (koji mu je također zaradio nominaciju za Oscar), kao i kratke ljubavne veze s plavokosom seks-bombom Marilyn Monroe te propalih brakova s glumicama Janet Leigh i Christine Kaufmann. Cilj dokumentarca nije samo dati biografski prikaz glumčeva života nego i pokušati istražiti univerzalan pojam slave i njezin utjecaj na holivudske glumce.

Slike

Tony Curtis: Žeđ za slavomTony Curtis: Žeđ za slavomTony Curtis: Žeđ za slavomTony Curtis: Žeđ za slavom

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.