poster

John Ford: Čovjek koji je stvorio sliku Amerike

John Ford, l'homme qui inventa l'Amérique (2019)


Ocjena: 5.7/10
Ocjena korisnika: 1/10

OPIS

Tijekom karijere koja je trajala pedeset godina, i u kojoj je režirao gotovo 150 filmova, John Ford, redatelj koji je osvojio više Oscara nego ijedan drugi, dao je velik doprinos stvaranju legende o američkom zapadu. Portretirajući siromašne, obespravljene i ljude bez igdje ičega - od usamljenih kauboja do proganjanih manjina - bio je nenadmašan u razotkrivanju dubokog raskola u američkom društvu. Što je, četrdeset pet godina nakon njegove smrti, u vrijeme kada se SAD suočava s dosad neviđenom političkom krizom, ostalo od ideoloških sukoba koje je prikazivao u svojim filmovima?
Kroz detaljan uvid u njegov filmski opus, komentare filmskih povjesničara i suvremenih redatelja te nove snimke snimljene na prepoznatljivim lokacijama iz njegovih filmova, ovaj nas dokumentarni film vraća u prošlost, slijedeći trag Johna Forda i povlačeći brojne paralele između njegovih djela i previranja kroz koje Amerika danas prolazi.

Slike

John Ford: Čovjek koji je stvorio sliku AmerikeJohn Ford: Čovjek koji je stvorio sliku AmerikeJohn Ford: Čovjek koji je stvorio sliku AmerikeJohn Ford: Čovjek koji je stvorio sliku AmerikeJohn Ford: Čovjek koji je stvorio sliku Amerike

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.