Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 8/10
(8 glasova)

OPIS

Glavna nit filma vrti se oko ljubavne priče mlade zatvorenice i mladog radnika, koji su zbog nekakvih navodno slučajnih postupaka završili kao kažnjenici prisiljeni raditi na odlagalištu starog željeza. Film je u jednom trenutku groteskan i paradoksalan, a ponekad i liričan i predstavlja jedan od najboljih uradaka ovoga češkog redatelja.
Jedne sparne pedesete godine 20. stoljeća, grupa radnika i zatvorenika (onih koji su trenutno politički nepodobni) poslani su na prisilni rad na staro odlagalište metala kladanjske lokalne željezarije. Među njima rade i žene i djevojke koje su pokušale tajno prebjeći preko granice, takozvane "kopečkarke". Svaki od njih ima neku svoju životnu priču, tijekom koje ispadne da je svatko "nehotice" došao raditi ovaj posao. Grupu, među ostalima, sačinjavaju i bivši trgovac Mlíkař, zatim odvjetnik, saksofonist, zatvorenik, profesor, kuhar, i drugi. Osim nezadovoljstva novih zbog ne baš privlačnoga posla, dvoje se mladih, zatvorenica i radnik, zaljube...

Slike

Ševe na koncuŠeve na koncuŠeve na koncuŠeve na koncuŠeve na koncu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.