OPIS

Sammer je 13-godišnjak koji bježi ulicama New Yorka kradući videokamere turistima, pri čemu uvijek sačuva snimke. Sam u svojoj sobi Sammer istražuje ovaj svijet snimki, opčinjen dalekim mjestima i tuđim, naoko sretnim životima.
„Brzina života" prenosi nam lirsku no istovremeno sirovu priču o Sammeru, 13-godišnjaku koji bježi ulicama New Yorka kradući videokamere turistima. S prijateljima se povlači u radničko susjedstvo da bi što prije prodali kamere, no Sammer uvijek zadrži snimke. Sam u svojoj sobi obrađuje snimke na ukradenim računalima i istražuje svijet snimki, opčinjen svim onim dalekim mjestima sa snimki te tuđim naoko sretnim životima. I dok polako stavlja novac na stranu da bi i on mogao otputovati na ta udaljena mjesta, Sammer se prvo mora suočiti sa starijim bratom koji upravo izlazi iz zatvora dok se istovremeno brine za bolesnu pomajku. I dok Sammer i njegova banda markiraju s nastave, okupljaju se po krovovima zgrada ili sanjaju da su na Olimpijskim igrama, suočavaju se s mnoštvom likova koji im stoje na putu: socijalni radnik za maloljetnike koji uopće ne voli mlade, bivši zatvorenik koji skriva štence, starac koji misli da može letjeti. Sammerova iskustva lebde između mašte i surove stvarnosti odrastanja u Brooklynu. Sammer uskoro otkriva da nisu svi turisti sretni, da mora otići na Aljasku te da videokamere mogu letjeti – kad već ljudi ne mogu.

Slike

Brzina životaBrzina životaBrzina životaBrzina životaBrzina životaBrzina životaBrzina života

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.