OPIS

Više od 60 godina Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA) nagrađuje izvanredna dostignuća na filmu i televiziji što ovu nagradu čini jednom od rijetkih koje pokrivaju obje industrije.

HFPA je osnovana 1940-ih za vrijeme Drugoga svjetskog rata i u početku ju je sačinjavala šačica stranih novinara stacioniranih u L. A.-u koji su željeli povezati međunarodnu zajednicu preko Hollywooda i pružiti mogućnost odmora od ratnih strahota kroz film. 66 godina poslije, članovi HFPA dolaze iz 55 zemalja s 250 milijuna čitatelja nekih od najrespektabilnijih novina na svijetu. Svake godine ova udruga organizira treću najgledaniju emisiju dodjela nagrada na svijetu što im je omogućilo da doniraju više od 12 milijuna dolara dobrotvornim ustanovama i stipendijama koje podupiru zabavnu industriju.
Dodjela nagrada Zlatni globus jedina je emisija danas koja spaja intimnost i spontanost zabave za nekoliko stotina filmskih i televizijskih uglednika s dramom i napetošću televizijskog prijenosa uživo.
Zvijezde, novinari i gosti slobodno se druže bez strogog rasporeda sjedenja što emisiji daje neformalnu, no elegantnu atmosferu u kojoj se svašta može dogoditi, a najčešće se i dogodi. Pobjednici dobronamjerno skidaju hlače (Jack Nicholson, 1999.), zapnu na WC-u (Christine Lahti, 1998.) ili daju svoju nagradu (Ving Rhames darovao je nagradu svom idolu Jacku Lemmonu 1998.). No uza svu frivolnost i zabavu, dodjela nagrada konstantno je rasla, od skromnih početaka do danas kada ovu emisiju prati 250 milijuna gledatelja diljem svijeta.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Pljusak (1998)

  danas
  image
  Kiša pada već danima. Tjednima. Prijete poplave. Malo mjesto u američkoj zabiti evakuirano je pred neizbježnom prirodnom katastrofom. U gradu su ostali još samo...
 • Put oko svijeta u 80 dana (2004)

  danas
  image
  Phileasa Fogga (S. Coogan) u Londonu smatraju neozbiljnim cirkusantom, a znanstvenici iz Kraljevske akadmije ne primaju ga u svoje redove. Osobito im je smiješna...
 • Divlji pas (2017)

  danas
  image
  Radnja je smeštena u Indokinu 1959. godine, zemlju bezakonja kojom vladaju kriminalci; vijetnamski diktatori i evropski ratni zločinci. Radni logor Den-Dhin-Cha...
 • Turks i Caicos (2014)

  danas
  image
  Umirovljeni špijun primoran je biti u društvu sumnjivih američkih biznismena. Kad jedan od njih padne u more, sumnja pada na njihovu financijsku savjetnicu.
TOP LISTE

Prijavi se

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.