SEZONA: 1

EPIZODA: 2

OPIS

Sajlonci lociraju civilnu flotu, te je Roslin prisiljena narediti nadsvetlosni skok u hipersvemir, a nakon čega su svi brodovi koji nisu imali nadsvetlosni pogon uništeni. Na pristaništu Ragnar, Adamu napada samozvani trgovac oružjem. S obzirom da na njega očigledno deluje tamošnja radijacija koja je za ljude inače bezopasna, Adama brzo zaključi kako je reč o Sajloncu - odnosno novom modelu koji izgleda, zvuči i ponaša se poput čoveka. Nakon što se civilna flota priključi Galactici, Roslin imenuje dr Baltara za svog glavnog naučnog savetnika. Baltar, duboko traumatizovan svojom ulogom u genocidu Dvanaest Kolonija, počinje primati vizije Broj Šest koja mu deli savjete i sugeriše da je u njegov mozak bio ubačen sajlonski čip. Delujući po njenim sugestijama, Baltar identifikujeAarona Dorala, stručnjaka za javne odnose na Galactici, kao sajlonskog agenta u ljudskom obliku. Iako tvrdi da je nedužan, Doral je ostavljen na Ragnaru nakon što ga Galactica napusti. Nakon što Sajlonci blokiraju Ragnar, Galactica i njene eskadrile lovačkih letilica tipa "Viper" započinju borbu sa sajlonskom flotom kako bi civilnim brodovima omogućili nadsvetlosni "skok" u udaljeni i neistraženi dio svemira. Na kraju i Galactica i civilna flota uspeju pobeći. Adama potom nastoji podići moral preživelih ostataka čovečanstva objavivši kako će započeti potragu za legendarnom trinaestom kolonijom zvanom "Zemlja", čije su postojanje i lokacija bile najstrože čuvana vojna tajna. Roslin je prema tome skeptična, i Adama joj u privatnom razgovoru prizna kako je Zemlja najobičniji mit.
Adama pri povratku u svoje odaje pronalazi anonimnu poruku koja tvrdi da "postoji samo 12 sajlonskih modela". Na Ragnaru Doral počinje pokazivati iste simptome radioaktivnig trovanja koje pogađaju Sajlonce. Njegov identitet je potvrđen kads ga dođe spasiti grupa Sajlonca koju čine dva metalna centuriona, te nekoliko kopija Broja Šest, Dorala, trgovca oružjem. Na samom kraju se pokazuje da je među njima i kopija Boomer, odnosno gledateljima se sugerira da je i ona Sajlonka.

Slike

Svemirska krstarica Galaktika 2.deo

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.