OPIS

Mlada Jamie Spagnoletti (L. Chabert) zaposlena je kao medicinska sestra u hitnoj službi. Izvrsna je u svom poslu i omiljena među kolegama. Sa svojim zaručnikom Jeffom (S. Trammell) planira vjenčanje. Upravo dok oživljava ženu koja je prestala disati, u hitnu je dovezen Jamien otac, policajac, već mrtav, smrtno ranjen na zadatku. Jamie okrivljava sebe što u tom trenutku nije bila uz njega, vjerujući da bi ga spasila, a njezina je tuga neprolazna i zato što je bila s ocem u svađi.

Starica, koja je preživjela kliničku smrt, u prolazu joj kaže: "Vidjela sam vašega oca, dobro je", no Jamie to shvaća kao brbljanje. Nakon očeve smrti za nju više ništa nije isto. Rastrojena je i nesretna, zbog čega je njezina šefica i prijateljica Carmen (K. Scott) prebaci na odjel njege teško bolesnih staraca. Jamie prekida dogovore za vjenčanje i provodi vrijeme u očevoj kući. Odrasla je bez majke, koja ih je napustila kad je Jamie imala osam godina. Sad je došla da bude s kćeri, ali Jamie je grubo odbije. Na odjelu za teško bolesne Jamie upozna Melissu Eisenbloom (G. Rowlands), kojoj je ostalo još nekoliko tjedana života...
Drama "What if God Where the Sun" na nepretenciozan, blag i topao način - bez posebnih efekata i bez jakih paranormalnih fenomena, gotovo realistično - otvara mogućnost da smrt fizičkog tijela nije i kraj bića, a glavna junakinja, koja unatoč mnogim znakovima ne vjeruje u tu mogućnost, naći će vlastiti mir kad i sama povjeruje da joj otac šalje znakove pomirenja i ljubavi. U glavnoj ulozi izvrsna je i manje poznata L. Chabert, a G. Rowlands, za ulogu Melisse, bila je nominirana za Emmyja. Osim odličnih glumica, treba pohvaliti i vrlo dobar scenarij, napisan prema knjizi Johna Edwarda.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.