OPIS

Cambridge 1914. Britanski astrofizičar Arthur Eddington uviđa važnost teorije relativnosti Alberta Einsteina. Iako su im države neprijatelji, dva čovjeka počnu se dopisivati i tako promijene stoljetni svjetonazor.
Na početku 1913. tada nepoznat njemački teoretičar Albert Einstein proveo je godine radeći na svojoj Općoj teoriji relativnosti koja je zaprijetila dva stoljeća starom njutonskom uvjerenju i temeljima britanske znanosti. Britanski znanstvenik Arthur Eddington bio je jedan od istaknutijih astrofizičara i direktor Opservatorija u Cambridgeu. Eddingtonovo duboko uvjerenje da „istina ne poznaje granice“ navelo ga je da započne korespondenciju s Einsteinom i podrži Einsteinove teorije u vremenu kada su ostatak britanske znanstvene zajednice i široka publika odbijali bilo što njemačko zbog njihove uloge u ratu. Eddingtonova ekspedicija u Afriku da snimi svjetlo koje se svija oko sunca za vrijeme pomrčine dovela je do njegova dokaza da je Einsteinova teorija točna pretvorivši Einsteina u svjetsku superzvijezdu 1919.

Slike

Einstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i EddingtonEinstein i Eddington

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.