OPIS

Život Džona F. Kenedija se često definiše prema njegovoj smrti. Atentat na njega iz novembra 1963. postao je tačka prekreta za Ameriku, prelaz iz doba nevinosti i nade u doba nasilja i promena. Sam Kenedi je od čoveka pretvoren u legendu. Ali takvo čitanje istorije može da zamaskira fascinantnu i kontradiktornu osobu koja se krije iza mita. Dok slavimo stogodišnjicu Kenedijevog rođenja, u novoj emisiji ćemo istražiti kako se stvara predsednik, Kenedijev život unutar dinastije Kenedijevih, njegova putovanja kroz nacističku Nemačku i fašističku Italiju, borbu protiv Japanaca u Drugom svetskom ratu, uključujući i plivanje do pustog ostrva koje mu je spasilo život. Istražićemo njegove bolesti koje su često bile skrivane od javnosti, njegov glamurozni brak sa Džeki i njegov put do mesta senatora, pa na kraju i put do Bele kuće.

Slike

JFK: Kako je stvoren predsednik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 3. dio (2017)

    image
    Treći dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Rand University (2014)

    image
    Priča o nevjerojatnom putu zvijezde američkog nogometa, Randyja Mossa, iz izoliranog Randa u Zapadnoj Virginiji do vrha NFL lige.
  • O čudu i ljudima (2015)

    image
    "Čudesna" pobjeda američke muške hokejaške olimpijske momčadi iz 1980. godine imala je i drugu stranu: razoran utjecaj te utakmice na ruske trenere i igrače.
  • Bez premca (2010)

    image
    Ni jedno se suparništvo u individualnom sportu ne može mjeriti s intenzitetom i snagom onoga između Chris Evert i Martine Navratilove. No iznimno je i ono što se...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.