OPIS

Na prvoj liniji lova na ubojite viruse dolazimo do nevjerojatnog otkrića. Virusi koje se nekada smatralo prijetnjom čovječanstvu zapravo su možda glavni stvaratelji. Od početka svijeta virusi igraju ključnu ulogu u evoluciji, određuju nas, a možda zbog njih čak i nastajemo. Kako je to moguće? Kako je moguće da nešto čija je glavna svrha uništavanje utječe na genetsku različitost i pojavu novih vrsta?
Odgovori se kriju u prastarom kodu duboko u našim tijelima. Nedavno je otkriveno da su slomljeni fragmenti i komadići naše DNK, koje smo nekoć smatrali "otpadom", zapravo ostaci virusa. Dešifriranjem njihova koda znanstvenici počinju pisati novo poglavlje u shvaćanju ljudske evolucije.
Jesu li virusi "veliki prasak" evolucije, konačni dokaz koji bi mogao objasniti stare evolucijske zagonetke? Da nije bilo virusa, ljudi bi i dalje nesli jaja. Ako smo zbog virusa postali ljudi, utječu li oni i na naše ponašanje? Hoće li virusi podijeliti ljudsku vrstu, otvoriti put novoj vrsti ljudi?
Lovci na viruse predstavit će intrigantan novi pogled na viruse. Naša priča počinje potragom za novim vrstama, prateći istraživače koji u uzavrelim prašumama Afrike slijede trag virusa. Ovom ćemo ekspedicijom naglavačke okrenuti uvriježene spoznaje o virusima. Što dublje ulazimo u svijet lovaca na viruse, otkrivamo da bi virusi mogli biti glavna pokretačka sila života. A neki čak slute da virusi možda već pripremaju put za značajan trenutak evolucijskog razvoja - nastanak nove vrste ljudi.

Glumci
Scenarist:
TRAJANJE: 120 min
PREPORUKE
  • Attenborough i Groblje Mamuta (2021)

    image
    Amaterskim lovcima na fosile, Sally i Nevilleu Hollingworthu, pridružuju se Sir David Attenborough i profesor Ben Garrod kada na periferiji Swindona otkriju...
  • Waldheimov valcer (2018)

    image
    Dokumentarni film o istini i lažima ili "alternativnim činjenicama" te o individualnoj i kolektivnoj svijesti. "Ne Waldheim, ne Waldheim!" vikalo je mnoštvo 1986....
  • Povratak medvjeda (2020)

    image
    Znanstvenici se nadaju da će reintrodukcija medvjeda u Europi imati pozitivan utjecaj na čitav ekosustav, no je li Europa spremna na suživot s mrkim medvjedima?
  • Santiago, Italija (2018)

    image
    Nakon državnog udara u Čileu i zbacivanja demokratski izabrane vlade Allendea, veleposlanstvo Italije u Santiagu priskočilo je u pomoć protivnicima režima i mnoge...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.