poster

Tragom zlocina

TONY ROME (1967)

Režiser: Gordon Douglas

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.5/10

OPIS

Kriminalistički film. Miami Beach. Bivšeg policajca, a sad privatnog detektiva Tonyja Romea bogataš Rudy Kosterman angažira da pripazi na njegovu kćer Dianu. Ispostavi se da je ona izgubila dragocjenu dijamantnu iglu, a kad igla bude pronađena, ispadne da je lažna. Kosterman sad Tonyju da zadatak da otkrije što je u pozadini svega. Tony posumnja u Kostermanovu drugu suprugu Ritu, bivšu konobaricu nejasne prošlosti, ali i u svog bivšeg policijskog partnera Turpina. Ispada da je u sve umiješan i tajanstveni Nimmo, nekadašnji dečko Tonyjeve nove simpatije Ann Archer, koju je upoznao kod Kostermana...
Radnjom i likovima oslonjen na tradiciju krimića iz četrdesetih, odnosno film noir struju iste inspiracije, "Tony Rome" u sjajnoj režijskoj izvedbi Gordona Douglasa (Rio Conchos, Chuka) prerasta u izvanredno elegantno i fluidno oblikovan detektivski krimić prepun modernih interijera i sunčane floridske atmosfere, dok legendarni Frank Sinatra izvrsno utjelovljuje naslovnog junaka. Douglas i Sinatra godinu kasnije snimili su još dva zajednička filma, "Lady in Cement", u kojem Sinatra tumači isti lik Tonyja Romea, te također krimić "Detektiv".

Slike

Tragom zlocina

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.