poster

Hostile Waters

HOSTILE WATERS (1997)

drama, triler, ratni, komedija, animirani, misterija | Francuska, Njemačka, UK, SAD
Režiser: David Drury

Ocjena: 6.1/10
Ocjena korisnika: 9.3/10
(3 glasova)

OPIS

Hladni rat oživljen je u svakom detalju napetog trilera o neželjenom susretu dviju podmornica suprotstavljenih velesila. Priča se temelji na stvarnom incidentu koji se dogodio sudarom američke i ruske podmornice 1986., u vodama Bermudskog otočja.

Podmornica američke vojske susreće se u Bermudskim vodama sa sovjetskom nuklearnom podmornicom K-219. Kapetan Britanov (Rutger Hauer) odmah donosi naredbu izbjegavanja Amerikanaca, no dolazi do greške u manevarskom proračunu i gotovo fatalnog sudara. Iako su se podmornice samo okrznule, šteta na sovjetskoj izaziva požar u prostoriji s nuklearnim projektilima. Zapovjednik američke podmornice (Martin Sheen) mora donijeti hitnu odluka radi li se o prijetnji, ili njegov kolega po oružju samo pokušava popraviti opasan kvar. I dok se vatra približava projektilima, koji su okrenuti ka Sjedinjenim Državama, zapovjednici moraju pronaći način za mirno rješenje problema...Ljubitelji ratnih filmova i političkih trilera doći će na svoje u filmu Davida Druryja, koji vješto spaja akciju i dramu neželjenog kontakta dviju suparničkih podmornica s labilnim političkim okruženjem spremnim za detonaciju i eventualni Treći svjetski rat. Mornarska svakidašnjica prikazana je iznimno vjerno, kao i osjetljiva situacija u kojoj je posada obiju podmornica zapravo zamjenjiva, te je samo igračka u rukama viših političkih ciljeva. Dodatnu snagu filmu daje fenomenalna glumačka postava: Rutger Hauer i Martin Sheen sovjetski su i američki zapovjednik, a uz njih pojavljuje se i legendarni Max von Sydow ("Kraljevstvo sumraka", "Specijalni izvještaj"), kao admiral Chernavin, te uvijek intrigantni Colm Feore ("Riddickove kronike", "Chicago") kao Pshenishny.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.