OPIS

Rusija je pokrenula kampanju sistemskog širenja dezinformacija o Sjedinjenim Državama i Evropi. Lažne vesti koje se prave u takozvanim farmama ˝trolova˝ promovišu dezintegraciju i raskol u ovim zemljama. Fejsbuk je nedavno identifikovao i ugasio 470 veoma aktivnih ruskih profila koji su pokušavali da ometaju proces američkih izbora.

Mladi aktivisti i novinari sa obe strane nove, digitalne gvozdene zavese se trude da razotkriju ove dezinformacije. Andrej Sošnjikov, 27-godišnji novinar iz Rusije, već četiri godine razotkriva lažne vesti. On je prvi koji je raskrinkao zloglasnu farmu ˝trolova˝ u Sant Petersburg.

Film je istraživački dokumentarac koji se fokusira na ljude koji raskrinkavaju lažne vesti. Pričali smo sa bivšim radnikom u Fabrici laži i detaljno smo obrazložili zašto su ove priče lažne. Film će takođe detaljno obraditi aktivnosti ruskih farmi ˝trolova˝ o kojima se puno pričalo tokom saslušanja američkog Senata u novembru 2017. godine.

Slike

Fabrika laži

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.