Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 9.5/10
(2 glasova)

OPIS

Fanis (G. Corraface) je Grk odrastao u Istanbulu, s djedom (T. Bandis) koji je bio izvrstan kuhar i vlasnik prodavaonice začina. Slušajući djedovu filozofiju kako hrana pridonosi ljepoti života, dječak usvoji ljubav prema kuhanju, a kao malen se i zaljubi u djedovu susjedu, lijepu Turkinju Saimu (B. Köklükaya). Nakon Istanbulske pobune protiv Grka 1955. godine (u kojoj je mnogo Grka bilo prisiljeno napustiti Istanbul), Fanis se s roditeljima odseli u Atenu, dok mu djed ostane u Turskoj. Trideset i pet godina kasnije Fanis je postao profesor astronomije no nikako se nije uspio pomiriti sa životom u Ateni. Odluči se vratiti u Tursku, susresti se s djedom i Saimom...
"Politiki kouzina" zabavan je i dopadljiv film grčkoga redatelja i scenarista Tassosa Boulmetisa. Vesela je to priča koja propagira uživanje u malim životnim radostima poput kuhanja, no s gorkom pozadinom političkog sukoba Grka i Turaka. Film tako donosi jasnu poruku mira i tolerancije, pokazujući kako sukobi na razini politike mogu upropastiti lijepe životne stvari. U glavnim ulogama nastupaju Grcima poznati glumci Georges Corraface, Ieroklis Michaelidis i Renia Louizidou. Film "Politiki kouzina" osvojio je nekoliko nagrada na filmskom festivalu u Solunu.

Slike

Začiniti zivotZačiniti zivotZačiniti zivotZačiniti zivot

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.