OPIS

Jedan od najiščekivanijih filmova s modnom tematikom u narednim mjesecima svakako je House of Gucci u kojem glavne uloge tumače Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino i Jared Leto. Film inspirisan šokantnom istinitom pričom o porodičnom carstvu koja se krije iza italijanske modne kuće Gucci u kina širom Bosne i Hercegovine stiže u četvrtak, 25. novembra.
Od kako je objavljeno da se snima film o talijanskoj modnoj dinastiji Gucci, izazvao je veliko zanimanje u javnosti, ali i samoj porodici Gucci. Film se vrti oko bračnog para koji je sedamdesetih i osamdesetih godina punio stupce talijanske štampe. Lady Gaga utjelovila je Patriziju Reggiani, Talijanku koja se 1972. godine udala za Maurizzija Guccia (kojeg tumači Adam Driver), unuka osnivača kuće Gucci te naposljetku naručila njegovo ubistvo.
Film se snimao za vrijeme pandemije u poznatim talijanskim lokacijama u Milanu, Firenzi, jezeru Como, u Rimu u legendarnoj ulici Via Condotti... Kontroverzna priča snimljena je pod rediteljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak "Crna udovica". Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je, "Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti".

Slike

Gučijevi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.