poster

Hannibal Hopkins i Sir Anthony

Hannibal Hopkins & Sir Anthony (2021)


Ocjena: 6.9/10

OPIS

Na 64. dodjeli nagrada Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti Anthony Hopkins osvojio je Oscara za ulogu Hannibala Lectera u filmu "Kad jaganjci utihnu". Najbolje plaćeni britanski glumac još je četiri puta bio nominiran za Oscara za svoje uloge u filmovima "Na kraju dana" (1993.), "Nixon" (1995.), "Amistad" (1997.) i "Dvojica papa" (2019.). Velški glumac, redatelj i filmski producent dobitnik je i najvećeg priznanja britanske filmske industrije. Godine 2008. Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti dodijelila mu je nagradu BAFTA za životno djelo. Usto je dobitnik i tri nagrade BAFTA, dva Emmyja i nagrade Cecil B. DeMille. Ništa nije upućivalo na to da sina pekara iz predgrađa Port Talbota u Walesu čeka sjajna karijera. U intervjuu iz 2002. Hopkins se prisjeća: "Bio sam loš đak pa su me drugi učenici ismijavali. Patio sam od kompleksa manje vrijednosti. Odrastao sam u uvjerenju da sam glup." No umjesto da se primi učenja, posvetio se slikanju, crtanju i sviranju klavira. Nakon završetka Kraljevske akademije dramske umjetnosti u Londonu zamijetio ga je Laurence Olivier pa se 1965. godine pridružio Kraljevskom nacionalnom kazalištu. Bio je Olivierova zamjena, a prigoda da zablista pružila mu se kad je Olivier dobio upalu slijepog crijeva tijekom postavljanja "Mrtvačkog plesa" Augusta Strindberga 1967. godine. U svojim memoarima "Confessions of an Actor" Olivier se prisjeća: "Nadaren mladom glumcu po imenu Anthony Hopkins, novom u glumačkoj postavi, sjekira je pala u med kad me zamijenio u ulozi Edgara." No Hopkins nije namjeravao cijeli život provesti na pozornici. Žudio je za velikim platnom, a prilika mu se ukazala kad je dobio ulogu Rikarda Lavljeg Srca u filmu "Zima jednog lava" 1968. godine. Nakon niza uspješnih uloga u kazalištu i na filmu preselio se u Hollywood 1974., no nikad nije zaboravio vrijednosti koje su mu usadili roditelji, pripadnici radničke klase. Jednom je rekao: "Kad god si umislim da sam nešto posebno, sjetim se svog oca i njegovih grubih, žuljevitih ruku.". Godinama se borio s alkoholizmom. Prestao je piti potkraj 1975. godine i postao jedna od najunosnijih holivudskih zvijezda. Zaredale su se njegove najveće uloge. Poznato je da je odličan oponašatelj i da se studiozno priprema za svaku ulogu. Vezano uz ulogu serijskog ubojice i kanibala Hannibala Lectera, Hopkins je priznao: "Leže mi uloge čudovišta. Znam kako razmišljaju. Suosjećam s njima. Mogu razumjeti što ih tjera da čine takva zvjerstva."

Slike

Hannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir AnthonyHannibal Hopkins i Sir Anthony

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.