poster

Morrison će dobiti sestru

Morrison krijgt een zusje (2008)

obiteljski | Holandija
Režiser: Barbara Bredero

Ocjena: 6.0/10

OPIS

Obiteljski film. Morrison (T. Lamberts) ima pet godina, živi sretno s tatom (B. Atsma) koji je mehaničar i s mamom (B. van Doesburgh), koja je veterinarka. Tata mu posvećuje puno vremena čak mu dopušta da vozi auto, zbog čega ih lovi policija. Morrisonov je život vesela i vedra pustolovina. No, mama je trudna i uskoro teba roditi. Čitava se kuća priprema za doček novog člana, a Morrison shvati da će se i njegov život izmijeniti: ne samo da će beba doći u njegovu sobu, nego će njega možda čuvati stroga teta Zuster (N. Blanken). Čak i mačka mora u azil za životinje. Da se sve to skupa ne bi dogodilo, Morrison odluči pobjeći, no u bijegu smisli još bolji plan: bolje da iz kuće ode mala sestrica nego on. I dok umorni roditelji spavaju, on prokrijumčari bebu iz kuće u mačkinoj košari, uz mnogo domišljatosti i dovijanja dospije u azil za životinje, odakle uzme mačku, a ostavi - sestru...

Ovaj zabavan obiteljski film ima niz običnih, životnih prizora iz svakidašnjeg života, ugodnu atmosferu skladnog obiteljskog života i vedro djetinjstvo simpatičnog Morrisona. Na Međunarodnom festivalu filmova za djecu u Kairu, film je osvojio brončanu nagradu. Scenarist filma je Sjoerd Kuyper (1952.), poznati nizozemski pisac, televizijski i filmski scenarist, koji je, među ostalim nagradama, osvojio Emmy za film "Penknife", koji će također biti prikazan u programu Hrvatske televizije.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.