Ocjena: 6.0/10
Ocjena korisnika: 7.5/10
(2 glasova)

OPIS

Svi žele biti netko drugi.
U Parizu, na zabavi u domu za umirovljenike, imitator Michaela Jacksona (Diego Luna) sretne imitatoricu Marilyn Monroe (Samantha Morton) te neobičan par započne ljubavnu vezu. Odlaze u Škotsku, u dvorac koji naseljava neobična družina povučenih imitatora Abea Lincolna, Shirley Temple, Madonne, Sammyja Davisa Jr., Jamesa Deana, Charlieja Chaplina…
Svojim prvijencem 1999., tada u svojim dvadesetima, Harmony Korine oduševio je filmski svijet svojim nihilističkim, kontroverznim, dekadentnim, ali prije svega realističnim viđenjima svijeta. Odgovoran za scenarij kultnih „Klinaca, priči o njujorškim tinejdžerima i njihovim životima ispunjenim seksom i drogama, režijom „Gumma u kojem portretira život u gradu devastiranom tornadom te na koncu, vrhunskim „Julien Donkey-Boy s Cloë Sevigny, u kojem potpisuje manifest Dogme 95 koji povezujemo s Larsom van Trierom, Harmony Korine se pozicionirao kao jedan od najistaknutijih filmaša generacije.
Osam godina nakon „Julien Donkey- Boy, Korine se pojavljuje s novim filmom - „Gospodin usamljeni, koji će, kao i sva njegova dotadašnja ostvarenja, ponuditi bizarnu priču prepunu iznenađenja (primijetite pod priču o grupi časnih sestara koje vjeruju da uz pomoć vjere mogu letjeti, a predvodi ih otac Umbrillo, kojeg tumači, ni više ni manje, kultni filmaš Werner Herzog). Glavne uloge ponijeli su Diego Luna ("Y Tu Mamá También") i Samantha Morton („Control) u ovom rijetko originalnom filmu.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.