28. Festival evropskog filma Palić

28. Festival evropskog filma Palić


Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

OPIS

Ovog jula je 28. Festival evropskog filma Palić nadoknadio sve što je prethodne godine bilo uskraćeno zbog pandemije, vratio se na Letnju pozornicu u punom programskom kapacitetu.
Ostvarenja koja su stigla pravo sa Kanskog festivala, svetska premijera domaćeg filma, ostvarenja autora iz Centralne i Istočne Evrope, radovi novih imena evropske kinematografije, ekološki dokumentarci, slili su se u petnaest različitih programskih celina. Emisija posvećena Palićkom festivalu prati sedam festivalskih dana. Govorimo o filmu "Nečista krv - greh predaka" za koji se na Letnjoj pozornici tražilo mesto za stajanje više. O uranjanju u bogato štivo Bore Stankovića, o psihološki iznijansiranim likovima koje tumače, govore reditelj filma Milutin Petrović i glumci Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević i Anđela Jovanović. U emisiji su i ovogodišnji dobitnici nagrade "Aleksandar Lifka" glumac Aleksandar Berček, reditelj Kristijan Pecold, Milena Zupančič prva dobitnica počasne nagrade "Aleksandar Lifka", rumunska producentkinja Ada Solomon dobitnica nagrade "Andergraund spirit" i drugi gosti Festivala koji su, bez obzira na otežano prelaženje granice, došli na Palić u zavidnom broju. Presek 28. Festivala i pogled u njegovu budućnost daju čelni ljudi Palićkog festivala: direktor Radoslav Zelenović, programski direktor Miroslav Mogorović i izvršni producent Ilija Tatić. O Festivalu promišlja glumica Mira Banjac, bez koje Palićki festival ne može da se zamisli.
Emisija posvećena 28. Festivalu evropskog filma Palić je na drugom programu 3. avgusta u 18.20. Repriza - 6. avgusta u 11.15.

Slike

28. Festival evropskog filma Palić28. Festival evropskog filma Palić

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.