OPIS

Okretni Rudolph "Rudy" Russo (K. Russell) domišljati je prodavač rabljenih automobila slatkorječivošću i sitnim trikovima sposoban svakoga nagovoriti na kupnju i najstarije krntije. Problem je, međutim, što se u trgovini Rudyjeva šefa Lukea Fuchsa (J. Warden) i prodaju samo poluraspadnuti automobili, zbog čega se on i njegovi kolege, neobuzdani Jeff (G. Graham) i automehaničar Jim (F. McRae) moraju maksimalno angažirati oko svakog vozila. S druge strane ceste znatno luksuzniju i bolje opskrbljenu trgovinu rabljenim automobilima vodi Lukeov brat blizanac Roy (također J. Warden), koji se neprestano nadmeće s konkurencijom. Dok živi u kamp-prikolici i pokušava štedjeti za karijeru političara o kojoj mašta, Rudy će se neočekivano uvaliti u nevolje. Nakon što Roy jedne olujne noći izazove Lukeovu iznenadnu smrt od srčanog udara, Rudy odluči sakriti njegovo tijelo te u naknadnom dogovoru s Jeffom i Jimom svima slagati da je starac naglo otputovao. Da bi spasili tvrtku u kojoj rade, dečki su spremni baš na sve, pa i na ubacivanje piratske reklame u predsjednikovo obraćanje naciji. Sve će se dodatno zakomplicirati kad ih jednog dana posjeti Lukeova privlačna kći Barbara Jane (D. Harmon)...
Realizirana pod paskom izvršnih producenata Stevena Spielberga i Johna Miliusa, izvrsna komedija "Staro za novo" drugi je dugometražni redateljski projekt u karijeri glasovitog oskarovca Roberta Zemeckisa (trilogija "Povratak u budućnost", "Forrest Gump"), snimljen dvije godine nakon zapažene romantične glazbene komedije "Ruku svoju mi daj". Posrijedi je i drugi Zemeckisov zajednički projekt ostvaren sa scenaristom i producentom Bobom Galeom ("Zabranjen prolaz"), s kojim će naknadno kao scenarist surađivati na Spielbergovoj ratnoj komediji "1941. - luda invazija na Californiju" te na svojoj kultnoj trilogiji "Povratak u budućnost". Današnji je film dinamično, razigrano režirano, nerijetko urnebesno duhovito i izuzetno šarmantno ostvarenje koje nose slikoviti likovi i njihovi pomaknuti odnosi. Naglašeno pomaknute, bizarne i ponekad crnim humorom prožete situacije Zemeckis i Gale nižu kao na tekućoj vrpci, oslanjajući se na iznimno raspoložene interpretacije postave predvođene mladim K. Russellom ("Bijeg iz New Yorka", "Stvor", "Otporan na smrt), dotad dominantno televizijskim glumcem koji je upravo ovdje ostvario prvu zapaženu filmsku ulogu. Pored dva puta za Oscara nominiranog J. Wardena ("Holivudski frizer", "Nebo može čekati"), koji nastupa u čak dvije uloge, Russellovi su partneri G. Graham ("Fantom raja") i D. Harmon ("Momačka zabava").

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.