OPIS

Zahvaljujući planinskim izvorima, priroda buja na sjeveru Portugala i osigurava bogato stanište jatima plamenca. Plamenci traže riječna ušća ili zaboravljene slane barice u kojima se hrane račićima. Jajašca račića mogu preživjeti čak pet godina u suhoj soli, sve dok uvjeti ne budu povoljni da se izlegnu. Visoko u planinama španjolski orao lovi zečeve i ptice. Montade, šume hrasta plutnjaka, savršeno su sklonište za iberskog risa. Ovdje mužjak droplje, najteže europske ptice, izvodi očaravajući ples parenja i pjeva pjesmu koja je ženkama neodoljiva. Taj prizor katkad promatra obični kameleon, endemska europska vrsta kameleona. Daleko u Atlantskome oceanu, otoci Desertas kod Madeire jedini su dom jedne od najvećih i najrjeđih vrsta pauka vučjaka. Ovdje se nalazi i jedna od posljednjih kolonija rijetke sredozemne medvjedice, a ulješure se hrane bogatim darovima oceana.

Slike

Portugal - divljina između kopna i oceanaPortugal - divljina između kopna i oceanaPortugal - divljina između kopna i oceana

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.