Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 7.8/10
(11 glasova)

OPIS

Utemeljena na radu Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea, kao i uspješne brodvejske predstave, ova klasična rock-opera priča priču o posljednjih šest dana Kristova života onako kako to vidi Juda u suvremenom Izraelu.
Isus Krist Superstar filmska je adaptacija broadwayskog hita, istoimene rock opere Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea. Film opisuje zadnjih 7 dana života Isusa Krista prije razapinjanja na križ. Redatelj i autori bave se njegovim psihološkim profilom na vrlo suvremen način no suvremena je i odjeća (hipi stil) protagonista, a među scenskim rekvizitima naći će se i puška i automobil. Snimljena u pustim predjelima Izraela, među kamenim ruševinama, u ruhu rocka i modernih koreografskih izvedbi opera je avangardna interpretacija Novog zavjeta te je u vrijeme nastajanja doživjela mnoge kritike koje su danas, nekoliko desetljeća nakon broadwayske praizvedbe, tek podatak krutog stava prema neosporno koherentnom djelu originalnog i nesvakidašnjeg gledišta. Glazbeni autor opere, Andrew Lloyd Webber britanski je skladatelj, autor poznatih mjuzikla poput Evite, Fantoma u operi te Isusa Krista Superstara kojim je i postigao svjetsku slavu.

Slike

Isus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist SuperstarIsus Krist Superstar

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.