Zaboravljeni klavir

LE PIANO OUBLIE (2007)

Francuska
Režiser: Henri Helman

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.6/10

OPIS

Drama. Julien (C. Martel) je desetogodišnji dječak kojeg jako privlači glazba. Ali njegov otac, po zanimanju tiskar, ne dijeli njegovo uzbuđenje i odbija mu kupiti glasovir. Jednoga dana u šetnji sa svojom školskom prijateljicom Julien u zapuštenom toru spazi odbačeni glasovir. Malo-pomalo, on se počne vraćati divnom instrumentu, a nakon svađe s ocem prenoći u toru. Tada upozna Benjamina Rosenbauma (J. Perrin), vlasnika glasovira, inače profesora glasovira, koji mu odluči davati privatne satove. Dječaka će to potpuno obuzeti, no ratna situacija, kao i neslaganja s ocem bit će mu velike prepreke...
"Le piano oublié" ugodan je i dopadljiv TV film o ocu koji ne prihvaća glazbenu sklonost svojega sina. Radnja je smještena u malo francusko provincijsko mjesto, u vrijeme Drugoga svjetskoga rata, čijim se okruženjem, kao i likom odbačenoga profesora glazbe židovskoga podrijetla, daje i jasna antiratna poruka. Glavne likove tumače izvrsni francuski glumci J. Perrin i J-M. Noirey. Film je režirao francuski televizijski redatelj Henri Helman.

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.