Ocjena: 6.9/10
Ocjena korisnika: 7.4/10
(5 glasova)

OPIS

Bio je to najveći skandal u povijesti njemačke industrije. Više od deset godina proizvođači automobila, kao i dobavljači koji surađuju s mnogo različitih kompanija lagali su potrošačima i vlasti te su namjerno krivotvorili podatke o količini ispušnih plinova njihovih vozila. Posljedice su bile katastrofalne. Prevareno je gotovo 20 milijuna vlasnika automobila diljem svijeta. Ugled njemačke autoindustrije bio je uništen, a posljedice po ljudsko zdravlje i okoliš bile su nemjerljive.
U ovom njemačkom istraživačkom dokumentarnom filmu pripadnici svijeta automobilske industrije otkrivaju kako je ovo logična posljedica utrke za maksimalizacijom profita, na uštrb morala, poštenja i zakona.
Saznajmo više o pozadini ovog skandala. Gotovo je nevjerojatno kako su njemački proizvođači automobila i njihovi dobavljači namjerno proizvodili nepropisne auto-dijelove, kako su vješto koristili rupe u zakonu te desetljećima lagali vlasti i potrošačima.
Protagonisti filma su zviždači koji se bore protiv moćnih vlasnika tvrtki. Nekadašnji inženjer, nekadašnji menadžer i odvjetnik odlučili su kako više neće šutjeti te prvi put pred kamerom progovaraju o kriminalnim radnjama unutar njemačke autoindustrije.
Pratimo protagoniste u njihovoj, često osobnoj, borbi protiv nepravde i zataškavanja. Film razotkriva nesrazmjer između stvarnosti i onoga u što se javnost uvjeravalo.

Scenarist:
TRAJANJE: 86 min

Slike

Dieselgate - Laži automobilske industrijeDieselgate - Laži automobilske industrije

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Jugadores con Patente (2013)

  image
  Álvaro Recoba and Antonio Pacheco are captains and referents of Nacional and Peñarol, respectively. These rivals on the soccer field and friends in life became...
 • Afrički safari (2013)

  image
  Dokumentarna akcijska pustolovina u tri dimenzije. Uz pomoć vrhunskih kinematografskih tehnika, postajete putnik na spektakularnom afričkom safariju, od obale...
 • Carevo novo ruho (2015)

  image
  Svjetski poznati britanski komičar i aktivist Russell Brand udružuje snage s priznatim redateljem Michelom Winterbottomom na ovom kritičnom dokumentarnom filmu o...
 • Dragoljub i Bogdan (1982)

  image
  Dragoljub je stari iskušani miner, kome je zavičaj ceo svet, a Bogdan poslednji splavar na Drini, pesnik i šeret. Slučaj im je uskratio da jedan mali deo svoje...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.