poster

Elena and Her Men

Elena et les hommes (1956)

drama, komedija, romantika | Italija, Francuska
Režiser: Jean Renoir

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.2/10

OPIS

Kostimirana melodrama. Poljska princeza Elena vjeruje da je rođena kako bi bila anđeo čuvar velikih, a još neotkrivenih muškaraca te podjednako velikih društvenih zbivanja. Muškarci je zanimaju samo kad im je potrebna, a napušta ih kad ispune svoje životne ciljeve. Tako se jednom prilikom susretne s Henryjem de Chevincourtom koji je predstavi generalu Françoisu Rollanu, upravo nominiranom za ministra rata. Neki političari pokušavaju iskoristiti aktualni strah od izbijanja rata kako bi promovirali generala u vođu državnog udara koji namjeravaju izvesti. Kako je general zaljubljen u Elenu, prihvaća plan, jer ona je povezana s urotnicima. No tu je i Henry, koji je također zaljubljen u Elenu...
Glasoviti francuski sineast Jean Renoir svojim je impresivnim opusom iz tridesetih godina (Boudu spašen iz vode, Zločin gospodina Langea, Na dnu, Velika iluzija, Pravilo igre) zaslužio status jednog od najvećih filmskih autora u povijesti, no ni njegov opus iz pedesetih, nakon povratka iz Amerike gdje je proveo desetak godina, nije beznačajan. Taj dio njegova stvaralaštva karakterizira posvećenost francuskoj kulturalnoj povijesti, osobito razdoblju fin de siecla (French Can Can), a među te filmove spada i "Elena et les hommes". U njemu je okupio prvorazrednu glumačku ekipu predvođenu velikom i uglednom zvijezdom I. Bergman (Plinsko svjetlo, Ozloglašena, Jesenja sonata), te M. Ferrerom (Sunce se ponovo rađa, Rat i mir, Lili Marlen) i J. Maraisom (Carmen, Ljepotica i zvijer, Orfej), a spomenimo i sugestivan nastup pjevačice Juliette Gréco koja je u karijeri ostvarila i nastupe u 25 filmova, od kojih izdvajamo "Orfej" Jeana Cocteaua u kojem je glumila sa Jeanom Maraisom, te adaptaciju Hemingwayeva romana "Sunce se ponovno rađa" u režiji Henryja Kinga, u kojem je glumila s Melom Ferrerom.

Slike

Elena and Her Men

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.