poster

Nebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klanca

Brahmaputra, der große Fluss vom Himalaya: Tibet - Von der Quelle bis zur großen Schlucht (2017)


Ocjena: 8.0/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

OPIS

Brahmaputra svoj put započinje na izvoru na najvećoj nadmorskoj visini od svih velikih svjetskih rijeka, nastavlja kroz najdublji kanjon na svijetu te potom teče kroz azijska žarišta bioraznolikosti, koja obiluju florom i faunom. Zatim se spaja s rijekom Ganges, tvoreći najveću riječnu deltu na svijetu. Prolazeći kroz pojedine klimatske zone, ova rijeka postaje generatorom monsuna koji snažno utječu ne vremenske prilike na trećini planeta i život više od milijarde ljudi.
Dokumentarac prati cijeli tok rijeke čije ime na sanskrtu znači "sin Brahmin" - Brahmaputre.
Ispod područja ledenjaka koji prekrivaju planinske vrhunce Tibeta visoke i preko 8.000 metara kroz rijedak zrak stjenovite tibetanske visoravni jurcaju tibetanske antilope brzinom i do 100 km/h. Griju ih krzna od kojih se dobiva najskuplja vuna na svijetu. Nomadi postupno ustupaju mjesto farmerima, a rijeka se, kao Tsangpo, obrušava u najdublji kanjon na svijetu.

Narator: Otto Clemens
TRAJANJE: 45 min

Slike

Nebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klancaNebeska rijeka Himalaje: Od izvora do klanca

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.