poster

JFK

JFK (1991)

povijesni, drama, triler, misterija | Francuska, SAD
Režiser: Oliver Stone
TV1000 Balkan | 16. 4. 2024. | 21:00


Ocjena: 8.0/10
Ocjena korisnika: 8.8/10
(70 glasova)

OPIS

22. studenog 1963. godine u Dallasu, država Teksas, u atentatu je ubijen američki predsjednik John F. Kennedy. Dok je američka javnost još uvijek u šoku, FBI uhićuje Leeja Harveyja Oswalda (G. Oldman), glavnog osumnjičenog za ubojstvo. Međutim, nekoliko godina kasnije okružni tužitelj New Orleansa Jim Garrison (K. Costner) i dalje sumnja u službeni izvještaj FBI-ja i ponovno otvara slučaj. Detaljnim ispitivanjima i opetovanim razmatranjem dokaza dolazi do novih otkrića koja upućuju da se radilo o uroti u koju je bilo upleteno više ljudi, pa čak možda i sama Vlada...
Film temeljen dijelom na činjenicama, a dijelom na mišljenju uglavnom Jima Garrisona (Kevin Costner) i redatelja Olivera Stonea, vezanim za događaje koju okružuju navodno urotničko ubojstvo predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja 22. studenog 1963. u Dallasu, Teksas. Tužitelj iz New Orleansa Jim Garrison započinje istraživati djelovanje službenika FBI i drugih službi za koje vjeruje da su odgovorni za zataškavanje informacija koji upućuju na više od jednog atentatora. Vjeruje da je motiv veća upletenost Sjedinjenih Država u vijetnamskom ratu. Predsjednik Kennedy pokušao je spriječiti daljnje uključivanje, no potpredsjednik Lyndon B. Johnson navodno je obećao vladi SAD-a da će ''im dati rat''. To je bio i motiv za eliminaciju predsjednika Kennedyja.

Slike

JFKJFKJFKNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew RegencyNew Regency

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.