poster

Krivnja i nevinost

Schuld und Unschuld (2007)

drama | Njemačka

Ocjena: 7.3/10

OPIS

Johanna Fischer moderna je žena uspješne karijere. Zna što hoće i uzima što joj se sviđa. Kad Johanna naiđe na atraktivnog Dirka Dewintera, čini se da njezin život doseže savršenstvo o kakvom je oduvijek sanjala. Osim što ju je imenovao šeficom PR-a u tvrtki svoje žene, njih dvoje se upuštaju i u strastvenu ljubavnu vezu. Međutim, ne mogu je javno priznati. Dirk je oženjen i otac je dvoje djece. Margot Dewinter je predsjednica Nadzornog odbora i vlasnica 40% dionica tvrtke Dewinter d. d., farmaceutskoga koncerna u kojem je vlastitomu mužu osigurala jedan od vodećih položaja.
Udjel u tvrtki naslijeđe je njezina oca. Margot Dewinter posve je svjesna svoje moći i ovisnosti svog muža o toj moći. Međutim, Johanna čvrsto vjeruje da će Dirk jednog dana napustiti svoju ženu. Tvrtka Dewinter d. d. nalazi se pred jednim od najblistavijih istraživačkih rezultata u borbi protiv raka - Connegilom. To je lijek koji pri visokim dozama smanjuje sposobnost zgrušavanja krvi te tako jednostavno ispire štetne stanice raka. Ta će prekretnica u povijesti istraživanja raka tvrtki Dewinter d. d. donijeti pravo bogatstvo, a i velik ugled na međunarodnom tržištu. Međutim, ne istražuje se, dakako, samo za dobrobit čovječanstva nego u prvom redu radi profita. Kad jedan od ispitanika umre neposredno prije zaključivanja ugovora sa švicarskim farmaceutskim koncernom "Raffael Pharma Group" i ta se smrt zataška kako se ne bi ugrozio posao, Johanna je prvi put suočena s beskrupuloznošću svojeg dragog. Pa ipak, pomaže mu zataškati tu smrt i zajedno s Dirkom šikaniranjem otjera iz tvrtke neugodnog pravnog savjetnika Carla Meyerheima koji kani raskrinkati makinacije. No Johanna ne može zaboraviti ispitanikovu smrt. Nabavi pokojnikov bolesnički dosje i njegove zabilješke tijekom terapije. Želi se svakako uvjeriti u to je li bolesnik uistinu umro od novog lijeka Connegila.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Malo vremena (2014)

    image
    A young guy decides to skip college in favor of joining his father on the lot of his used-car business.
  • Nakon vjenčanja (2019)

    image
    Isabel (Williams), saosnivačica sirotišta u Kolkati, putuje u New York kako bi upoznala potencijalnog donatora, Theresu (Moore). Uprkos svojoj frustraciji...
  • Prekobrojna (1962)

    image
    Prekobrojna je jugoslovenski film iz 1962. godine, koji je režirao Branko Bauer. Film opisuje život mladih na radnim akcijama.
  • Što muči Gilberta Grapea (1993)

    image
    Gilbert Grape (J. Depp) je mladić koji živi u prilično izoliranom mjestu od tek tisuću stanovnika, gdje se svi međusobno poznaju, pa tako prilično normalno...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.