SAISON: 1

FOLGE: 6

INHALT

Događaji u Hrvatskoj 1970. i 1971. godine, poznatiji kao "maspok" i " hrvatsko proljeće", uticali su na sukobe Jovanke Broz i šefa vojne službe bezbjednosti generala Ivana Miškovića. Šesta epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o razlozima i posljedicama ovog sukoba i daje odgovore na pitanja da li je Jovanka tražila da joj referiše šef vojne službe bezbjednosti i da li je planirala da tu službu stavi pod svoju kontrolu. Podjele unutar vojne službe bezbjednosti uticale su na odnose Tita i Jovanke. Jovanka je podržavala pukovnika Rusića, a Tito generala Miškovića i zbog toga je došlo do njihovog sukoba. Da li je Tito na Jovankin zahtjev smijenio Miškovića i da li je Mišković razlog za početak sukoba Jovanke sa generalom Ljubičićem? Kako bi prevazišao sukobe između Jovanke i Miškovića, Tito je u januaru 1974. godine formirao komisiju koju su činili najviši državni i partijski funkcioneri. Šta je bio cilj formiranja te komisije i ko je pokušao da je zloupotrijebi i iskoristi u sukobu sa Jovankom?

Fotos

Jovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službeJovanka Broz i tajne službe

Rezensionen


Keine Bewertungen
EMPFEHLUNG
  • Echtes Leben (1967)

    image
    Reportagen zu Themen des gesellschaftlichen und religiösen Lebens, seit 1984 auch in der ARD.
  • Spaziolibero

    image
  • Wir in Bayern (2003)

    image
    Lokalmagazin des Bayerischen Fernsehens.
  • Achtung Kontrolle! Wir kümmern uns drum

    image
    Vom Drogenfahnder bis zur Politesse mit dem berühmten „Knöllchen“ – kabel eins begleitet Ordnungshüter bei ihrem täglichen Job auf Deutschlands Straßen.
TOP-LISTEN

TvProfil verwendet Cookies, um die Benutzerfreundlichkeit und Funktionalität der Website zu verbessern. Weitere Informationen zu Cookies finden Sie hier: datenschutzerklärung.